E
i
φυσικά & εύκολα

Μάθετε εδώ όσα θέλετε να ξέρετε

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως οποιοσδήποτε μπορεί να είναι αλλεργικός ή ευαίσθητος σε οποιοδήποτε συστατικό. Γι’ αυτό το λόγο, έχουμε αποκλείσει από τα προϊόντα μας τα συνθετικά αρώματα, τις χρωστικές με βάση το πετρέλαιο και τα συνθετικά συντηρητικά. Επιπλέον, έχουμε δοκιμάσει κάθε μας προϊόν σε 50 εθελοντές στο εργαστήριο μας. Γυναίκες με τρομερές ευαισθησίες φορούν καθημερινά το μακιγιάζ μας χωρίς να τις ενοχλεί.

Οι σκιές ματιών είναι σταθερές;

Πάρα πολύ. Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων με πολύ λιπαρά βλέφαρα, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα από τα primer ματιών μας, Smooth Affair, που ελέγχουν τη λιπαρότητα των βλεφάρων. Εναλλακτικά μπορείτε να εφαρμόσετε μια στρώση από την πούδρα PureMatte πριν εφαρμόσετε τις σκιές.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μακιγιάζ σε προβληματικά δέρματα;

Αν ακολουθείτε κάποια ειδική θεραπεία μπορείτε να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας. Σε κάθε περίπτωση, το μακιγιάζ μας δεν επιδεινώνει την ακμή, αντίθετα μπορεί να τη βελτιώσει. Το μακιγιάζ jane iredale είναι μη φαγεσωρογόνο και επιτρέπει το δέρμα να αναπνέει και να λειτουργεί φυσιολογικά. Επίσης καλύπτει εύκολα τις κοκκινίλες και τα σπυράκια. Πολλοί αισθητικοί μας λένε συχνά πως οι πελάτες τους έχουν δει βελτίωση στο δέρμα τους από όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν το μακιγιάζ μας.

Μπορεί να εφαρμοστείτο μακιγιάζ μετά από μικροδερμοαπόξεση ή peels;

Το μακιγιάζ μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά από μικροδερμοαπόξεση ή ελαφρά peel, αρκεί να μην έχει εκχυμώσεις το δέρμα. Όχι μόνο θα καλύψει άμεσα τον ερεθισμό, αλλά θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φλόγωσης, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του οξειδίου του ψευδαργύρου και του διοξειδίου του τιτανίου που περιέχει. Η ανάπλαση της κερατίνης στιβάδας μετά από τέτοιες θεραπείες είναι πολύ σημαντική, καθώς αποτελεί την πρώτη ασπίδα του οργανισμού ενάντια στις ακτίνες του ηλίου.

Αν φοράω βάση σας με SPF χρειάζομαι επιπλέον αντηλιακή προστασία;

Όχι. Μπορείτε όμως, αν θέλετε. Πιστεύουμε ότι η επιπλέον αντηλιακή προστασία είναι πάντα επιθυμητή. Εν τούτοις προσέξτε γιατί ορισμένα χημικά αντηλιακά φίλτρα μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία ή να φράξουν τους πόρους.

Ποια ενυδατική κρέμα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτω από τις πούδρες;

Όποια προτιμάτε. Απλά περιμένετε να απορροφηθεί για να μην απλωθεί ανομοιόμορφα η πούδρα.

Η βάση Liquid Minerals έχει SPF;


Όχι, αλλά περιέχει συστατικά όπως το Συνένζυμο Q10 και τη βιταμίνη C που διορθώνουν τις βλάβες που προκαλούνται από την ακτινοβολία UV. Για να προσθέσετε αντηλιακή προστασία μπορείτε να περάσετε μια στρώση από κάποια πούδρα μας με αντηλιακή προστασία πάνω από την βάση σας με το Liquid Mineral.

Τι είδους χρωστικές υπάρχουν στο μακιγιάζ jane iredale;

Χρησιμοποιούμε κυρίως οξείδια του σιδήρου. Για τα πιο έντονα χρώματα χρησιμοποιούμε λάκες από φυσικές χρωστικές. Επίσης χρησιμοποιούμε ουλτραμαρίνες από το μπλε ορυκτό μέταλλο Lapis Lazuli και πράσινα οξείδια χρωμίου στις πράσινες και μπλε σκιές ματιών. Όταν χρειαζόμαστε πιο έντονα χρώματα χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες carmine. Ελέγξτε τις πληροφορίες vegan/gluten στη σελίδα κάθε προϊόντος για περισσότερες πληροφορίες.

Οι βάσεις σε μορφή πούδρας ξηραίνουν το δέρμα;

Όχι, το αντίθετο μάλιστα! Τα ορυκτά μέταλλα παγιδεύουν την υγρασία μέσα στην επιδερμίδα. Ο λόγος για τον οποίο συνήθως οι πούδρες ξηραίνουν το δέρμα είναι επειδή περιέχουν ταλκ σε μεγάλη περιεκτικότητα - μέχρι και 90%! Κανένα από τα προιόντα μας δεν περιέχει ταλκ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προϊόντα αν κάνω θεραπεία με Retin-A;

Ναι. Το μακιγιάζ μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με οποιαδήποτε σειρά περιποίησης δέρματος. Η αντηλιακή προστασία που παρέχουν τα ορυκτά μέταλλα είναι πολύ σημαντική, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν Retin-A ή ΑΗΑ.

Ποιο είναι το καλύτερο χρώμα για να καλύψουμε την κοκκινίλα;

Σίγουρα όχι το πράσινο! Οι θρεμές (κίτρινες) βάσεις μας καλύπτουν τέλεια τις κοκκινίλες. Η πιο δημοφιλής θερμή βάση μας για την κάλυψη των ερεθισμών είναι η απόχρωση Warm Sienna. Εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι αποχρώσεις Warm Silk, Amber & Golden Glow.

Τα προϊόντα jane iredale χρησιμοποιούνται και από άντρες;

Ναι. Επειδή τα ορυκτά μέταλλα είναι μη ανιχνεύσιμα στο δέρμα, πολλοί άντρες τα χρησιμοποιούν επειδή έχουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Πόσο άμεσα μετά από laser μπορεί να εφαρμοστεί το μακιγιάζ;

Η εφαρμογή μακιγιάζ μετά από παρεμβατικό laser (resurfacing laser) πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, συνήθως 5-12 μέρες μετά τη θεραπεία ανάλογα με τον τύπο του laser και το βάθος της θεραπείας. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα, που είναι σε διαδικασία επούλωσης, από τον ήλιο. Τα ορυκτά μέταλλα εξασφαλίζουν αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος, αντιφλεγμονώδη δράση και πλήρη κάλυψη των ερεθισμών.

Ποιά πούδρα να προτιμήσω μετά από θεραπεία με laser;

Και με τις δυο επιλογές θα έχετε πλήρη κάλυψη και αντηλιακή προστασία. Σας υπενθυμίζουμε όμως ότι το δέρμα μετά από μια συνεδρία με παρεμβατικό laser είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ίσως είναι προτιμότερο να επιλέξετε την ελεύθερη πούδρα γιατί περιέχει τα λιγότερα συστατικά. Η συμβουλή μας για τις επιδερμίδες που αναρρώνουν μετά από θεραπείες laser είναι να χρησιμοποιείτε όσο λιγότερα προϊόντα γίνεται.

Μπορούν τα ορυκτά μέταλλα να καλύψουν μελανιές ή εκ γενετής σημάδια;

Ναι, μπορεί όμως να εξακολουθεί να φαίνεται κάτι σαν σκιά. Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάστε ένα από τα κονσίλερ μας (Disappear, το ροδακινί Circle\Delete ή το Enlighten για να καμουφλάρετε ότι δεν καλύπτεται με τις πούδρες. Ανατρέξετε στις πληροφορίες και στα βιντεάκια κάθε προϊόντος για να μάθετε να τα εφαρμόζετε σωστά.

Πόσο χρόνο χρειάζομαι για ένα πλήρες μακιγιάζ;

Δέκα με δεκαπέντε λεπτά είναι αρκετά και το μακιγιάζ σας θα διαρκέσει όλη μέρα!

Θα μπορούσα νε χρησιμοποιήσω ένα μολύβι χειλιών στα μάτια;

Ναι, γιατί τα μολύβια χειλιών και ματιών μας έχουν τα ίδια συστατικά.

Το μακιγιάζ είναι εύκολο στην εφαρμογή;

Ναι! Το πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν το μακιγιάζ μας για πρώτη φορά είναι πως χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν μακιγιάζ που είναι αραιωμένα με ταλκ και χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα για να «γράψει» το μακιγιάζ. Το μακιγιάζ μας δεν περιέχει ταλκ και για αυτό το λόγο χρειάζεστε ελάχιστη ποσότητα για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Ανατρέξτε στις πληροφορίες και βιντεάκια κάθε προϊόντος για περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής. 

 

 

 

 

 

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Κατάλαβα